Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Gepubliceerd op 31-08-2021

“Wat moet ik nu kopen, Tim?”

“Wat moet ik nu kopen, Tim?”. Deze vraag kreeg ik onlangs te horen op een zonnig terras met een vriend terwijl we uitkeken op de kathedraal van Antwerpen. Het is niet de eerste keer dat ik deze vraag krijg. En het zal ook niet de laatste keer zijn. De meeste beleggers krijgen voortdurend zulke vragen en dan vooral in goede beurstijden, zoals vandaag het geval is.

Lees verder

Gepubliceerd op 15-07-2021

Video over Actief versus Passief Beleggen

Video van de lezing voor VFB in oktober 2020 over Passief beleggen voor de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB). Toelichting over wat indexbeleggen nu juist is en wat het verschil is met het klassieke actieve beleggen. 

Lees verder

Gepubliceerd op 04-09-2020

Waarom niet beleggen via de bank maar wel in trackers?

Je komt bij je bank en de adviseur heeft voor jou, toevallig, een fonds van de eigen bank. Wil je weten of dat een goed fonds is, of je eigenlijk wel in bankfondsen moet beleggen of wat een ETF nu juist is? Drie video's geven uitleg over deze belangrijke vragen.

Lees verder

Gepubliceerd op 14-04-2020

Dividenden, doen ze er eigenlijk toe voor een aandeelhouder?

Af en toe wat geld zien verschijnen op je beleggingsrekening, afkomstig van je aandelen, is een aangenaam gevoel. Deze gedeeltelijke winstuitkeringen zijn echter voer voor discussie in beleggersland. Sommige beleggers vinden deze inkomsten zeer belangrijk en andere investeerders zouden liever hebben dat al het geld in de beursgenoteerde onderneming blijft.

Lees verder

Gepubliceerd op 17-03-2020

Webinar, online opleiding: Hoe navigeer ik als belegger de corona crisis

De markten krijgen een enorme klap als gevolg van de paniek rond het corona virus. Hoe kan je bekomen dat je je geld niet verliest? Zou je vandaag nog verkopen? Zijn er al kansen? Welke aandelen en ETF’s vandaag kopen en welke verkopen? Het zijn allemaal vragen die ik wens te beantwoorden voor jullie in een webinar, een online opleiding op vrijdagnamiddag 20 maart  en ook op zaterdagnamiddag 21 maart telkens om 14u.

 

 

 

Lees verder