Overslaan en naar de inhoud gaan

Tim Nijsmans is de oprichter van de Vermogensgids. Hij heeft al vele financiële waters doorzwommen. Als vermogensbeheerder en fondsbeheerder bij een Antwerpse private bank heeft hij bijna 14 jaar lang mensen geholpen bij het vinden van de gepaste beleggingen en financiële zaken. Hij is ook co-auteur van het boek De Hangmatbelegger.

Opleiding

Als docent Private banking aan de Artevelde hogeschool, Master in de Handelswetenschappen, Postgraduate Finance & Accountancy en Executive Master in de Personal Financial Planning heeft hij de academische achtergrond om u professioneel bij te staan met uw persoonlijke financiën in brede zin.

Ervaring

Professioneel heeft hij achter de schermen gewerkt in de beleggingsfondsen afdeling van een grootbank en op de tradingvloer van een optiehandelaar. De meeste ervaring heeft hij echter opgedaan bij de Antwerpse private bank, Dierickx Leys. Daar heeft hij onder andere aandelen en obligaties geanalyseerd, orders op de beurs uitgevoerd, klanten geadviseerd en uiteindelijk 12 jaar als vermogens- en fondsbeheerder gewerkt.

Tim zit ook in de Raad van Bestuur van de Vlaamse Federatie van Beleggers en Beleggingsclubs (VFB). Naast de verantwoordelijkheid over de online evenementen en social media heeft men hem gevraagd als VFB Coach beginnende clubs op weg te helpen. Tim heeft immers jarenlange ervaring opgedaan als voorzitter en begeleider van verschillende beleggingsclubs.

Sinds november 2020 geeft Tim ook deeltijds les als docent Private banking aan de Artevelde Hogeschool waar hij de laatstejaars Financie en verzekeringswezen les geeft over portefeuille- en vermogensbeheer. 

Zelfs in zijn studententijd was hij bezieler van een club voor jongeren. Deze rijke achtergrond helpt hem om particuliere beleggers goed op weg te helpen.

Zowel voor VFB, beleggingscongressen, serviceclubs, studentenorganisaties als Dierickx Leys heeft Tim Nijsmans vele presentaties gegeven over een verscheidenheid van financiële onderwerpen. Heeft u nood aan een spreker op uw evenement of wil uw vereniging meer te weten komen over een beurs of economisch thema neem gerust contact op.

In september 2023 kwam ook zijn boek 'De Hangmatbelegger' uit. Waarin hij samen met Yoran Brondsema een lans breekt voor passief beleggen en ETF's. Het boek haalde de nummer 2 in de non-fictie top 10 van Standaard Boekhandel en was op drie weken tijd al toe aan zijn derde druk. Te kopen via de site https://dehangmatbelegger.be/

De Hangmatbelegger