Overslaan en naar de inhoud gaan

Er bleek op social media veel vraag te zijn naar onlineopleidingen of webinars rond beleggen. Daarom heb ik over de basis van beleggen een eerste webinar gegeven op maandagavond 23 maart. Het succes van dit initiatief inspireerde me om een programma met webinars samen te stellen dat je onderaan kan terugvinden.

Het zijn presentaties die ik reeds voor trefpunten van VFB (Vlaamse Federatie van Beleggers), beleggingsclubs, studentenorganisaties en serviceclubs heb gegeven. In een nieuw jasje zijn ze in deze uitdagende tijden zeer interessant. Deze onlineopleidingen zijn eenvoudig te volgen. Het enige wat je nodig hebt is een pc, laptop of tablet.

De webinars zijn te herbekijken via videolink en met een pdf van de presentatie. Telkens te volgen voor 20 euro per stuk.

Aanvraag kan per mail naar tim@vermogensgids.be waarin je de webinar die je wil volgen laat weten met liefst een bewijs van betaling. Daarna krijg je een mail met videolink en paswoord tot de webinar (check je spamfolder indien je niets gekregen hebt). Zo kan je het herbekijken op je eigen tempo.

Je kan betalen via overschrijving van 20,00 euro op BE56 7310 4689 1488 op Manibus BVBA met mededeling 'webinar + datum' of via de Paypal link hieronder:

 

Programma

 

De vorige sessies zijn te bekijken via videolink op aanvraag mits betaling.

Voorgaande Webinars

Maandag 23 maart

Aandelen onderzoeken, deel 1. Het aandeel en de waardering


De eerste avond focussen we op het aandeel. De koers, de waardering en parameters zoals koers/winst verhouding, dividendrendement en vele anderen. Daarna laat ik zien waar je deze informatie snel kan vinden.

Woensdag 25 maart

Aandelen onderzoeken, deel 2. De onderneming en zijn ratio’s.


De focus ligt de 2de avond op de onderneming zelf en zijn boekhouding. Wat kan je hier uit leren?
We bekijken de balans, resultatenrekening en cashflowtabel, dit om de gezondheidsparameters, rentabiliteit en groei te meten. Opnieuw wil ik praktijkgericht laten zien waar je deze informatie kan terugvinden. 

Maandag 30 maart

Aandelen onderzoeken, deel 3. De analyse van het aandeel


De laatste sessie gaan we bekijken hoe professionele analisten de bedrijven onderzoeken.
We gaan gebruik maken van dezelfde modellen waaronder discounted cash flow model,
dividend discount model en veel belangrijker, welke veronderstellingen je moet maken.
We gaan praktijkgericht een bedrijf (mogelijk meer dan één) analyseren.

Vrijdag 27 maart

Coronacrisis: Risico’s en kansen met concrete aankooptips


Actuele analyse van de huidige coronacrash en de impact op de markten. Daarna een tweede deel met een aantal interessante aandelen en ETF’s om vandaag te kopen. Focus op eenvoudig en veilig beleggen voor de lange termijn. 

Donderdag 2 april

Emoties op de beurs: Hou controle en gebruik ze in uw voordeel

Als belegger hebben we allemaal gevoelens en emoties rond de beurs en geld. Dat is normaal.
Het is een voordeel om deze van jezelf te begrijpen, onder controle te houden en bij anderen te zien.
Een aantal tips en technieken geef ik mee voor controle. Een aantal voorbeelden om winst te halen uit de emotionele reacties van anderen, volgt deze avond ook. 

Dinsdag 7 april

Beleggen in ETF's of Trackers: Passief versus actief beleggen


Een opleiding die focust op het verschil tussen passief en actief beleggen. Een belangrijk onderdeel is de tracker of ETF als instrument. Uitleg over wat het nu juist is, waar je op moet letten en hoe je er in kan investeren. 

Dinsdag 14 april

Beleggen in dividendaandelen: Hoe selecteer ik de interessantste?


Investeren in aandelen die een goed en stabiel dividend geven is een mooie methode om een inkomen te verwerven. In deze tijden van lage rente is het ook, in beperkte mate, een alternatief voor obligaties. Ik leg uit waar beleggers best op letten bij de selectie en hoe je het praktisch gezien aanpakt. Er passeren ook een paar van mijn persoonlijke favorieten.

Donderdag 16 april

Een aandeel bekijken in 10 stappen: Welke criteria zijn van belang om in de gaten te houden?


Deze avond wil ik uitleggen in 10 stappen waar ik op let bij de selectie van een aandeel. Hoe begin ik bij mijn zoektocht naar aandelen. Welke zaken zijn van belang om onder de loep te nemen. Met een praktijkvoorbeeld in de online sessie is dit een interessante oefening voor de belegger.

Woensdag 22 april

Een beleggingsplan met trackers (ETF's) opstellen


Wil je sparen voor je pensioen of nadenken hoeveel geld je opzij moet zetten om vroeger te kunnen stoppen met werken? Regelmatig beleggen kan een antwoord bieden op deze vragen. Via de ETF's of beursgenoteerde indexfondsen is het zeer eenvoudig dit te maken. Op de vragen, waarom, hoe en hoeveel krijg je deze webinar een duidelijke uitleg. Met twee brede ETF's die ik bespreek, kan je van start gaan om een basisportefeuille te maken.

Heb je graag een onderwerp dat je wil voorstellen, ik hoor graag jullie suggesties op tim@vermogensgids.be

Webinar foto